Random Number Generator i norske spilleautomater

Den mest populære formen for gambling i dag er spilleautomaten og det genererer opp til 70% av casino inntekter. Spilleautomaten har nå eksistert i mer enn 100 år, og har sett mange endringer. Mens det grunnleggende maskinen og målet med spillet er fortsatt det samme, har teknologien som driver en spilleautomat avansert Hugely takket være microchip.

De gamle modellene var mekanisk og jobbet ved hjelp av hjulene. Når du trakk håndtaket, ble hjulene spant og tall malt på hjulene ga deg utgang. De moderne norske spilleautomater men er microchip basert og svært komplekse. La oss ta en titt på hva som skjer inne i en spilleautomat når du trekker i håndtaket eller trykker på knappen på berøringsskjermen.

Hver spilleautomat inneholder en mikroprosessor kalt Random Number Generator (RNG) som genererer tall hele tiden, selv når maskinen ikke er i bruk. RNG vanligvis genererer tall mellom 1 og flere milliarder hundrevis av ganger hvert sekund.

Tallene som blir generert blir brukt til å bestemme posisjonen av hjulene i spilleautomaten. Når en spiller trekker på håndtaket eller treffer spin-knappen alt han gjør er å spørre maskinen for å vise posisjonen til de nyeste tallene som er generert.

norske spilleautomater

Hva dette betyr i reelle termer er at hvis spilleren som spiller etter at du på en maskin treffer en stor utbetaling, betyr det ikke at du ville ha vunnet hvis du fortsetter å spille på den. Utbetalingen er et resultat av de tallene som ble generert ved bestemt tidspunkt. Ikke på noe tidspunkt er en maskin om å treffe. Utbetalingsprosentene og hyppigheten av hits har blitt programmert lang sikt. Det er mulig at spilleautomater kan gå uten en hit i flere dager og så plutselig traff to ganger i løpet av kort tid med hverandre. Spiller raskere vil ikke øke sjansene for å vinne mer. Du ser ut til å vinne mer bare fordi du spiller mer.

For å gi et inntrykk av sannsynligheten for å treffe en stor utbetaling, la oss kjøre gjennom et scenario av hva som skjer når du trekker i håndtaket. For enkelthets skyld la oss jobbe med et tre hjul maskin. For eksempel, hvis maskinen har 10 symboler med to tomme mellomrom mellom hvert symbol, har du totalt 30 stillinger på hvert hjul. Som gir deg totalt 27000 eller 30 til makten tre mulige resultater som du kan få når du spiller.

Oddsen for din treffe jackpot på norske spilleautomater er 27.000 til 1. Gitt det faktum at RNG er spyttet ut tallene så raskt som betyr at den vinnende kombinasjon blir generert ganske ofte, i en relativ forstand. Men fangsten er at sannsynligheten for din treffer spin-knappen på det nøyaktige tidspunktet er svært lav. Det er dette fenomenet som gjør at trykket en jackpot på en spilleautomat så vanskelig.

Norske spilleautomater er programmert til å ha forskjellige payback prosenter og traff frekvenser. Det er maskiner med høyere treff frekvenser og disse kalles “løse” maskiner. Payback på disse maskinene er ikke veldig stort. Det er mer fornuftig å spille en maskin med lavere hit frekvens og en høyere tilbakebetalingsprosent.